sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Pentuprojekti

1-2 pv ikäisinä pentuja pidettiin päivittäin sylissä muutamia minuutteja ja punnittiin aamuin illoin. Muuten saivat olla rauhassa emän kanssa.

3-16 pv ikäisinä pennuille tehtiin Super Pentu - projekti, punnittiin kerran päivässä ja pidettiin muutama minuutti sylissä päivittäin. Vieraat ihmiset ovat saaneet käydä katsomassa pentuja ja pitää niitä sylissä tästä ajanjaksosta alkaen.

17-21 pv ikäisinä alkoi eri pintoihin tutustuminen. Pennut nostetaan päivittäin muutamaksi minuutiksi vieraalle pinnalle, kuten metallille, kaakelille, jätesäkin päälle, parketille, karhealle matolle... Kuitenkin vain yksi pinta / päivä. Vieraan pinnan lisäksi ne käyvät päivittäin toisessa huoneessa ihmisten kanssa muutaman minuutin ja myös sylissä pidetään muutama minuutti / päivä. Pennut ovat nyt tässä vaiheessa ja ne nahistelevat keskenään, ovat oppineet murisemaan ja hakeutuvat ihmisen luo tutkiessaan maailmaa.

3 viikon ikäisenä alkaa este ja tasapainoharjoittelu. Pentujen pitää ylittää joku pieni este, vieras pinta tai muutaman sentin verran liikkuva tasapainolauta matkalla ruokakupille. Tästä iästä eteenpäin pennut ovat päivittäin yksin ihmisen kanssa muutamia minuutteja. Samassa huoneessa ei ole pentusisaruksia tai aikuisia koiria. Mitä vanhemmaksi pennut tulevat, sitä enemmän yhteiset hetket ovat leikkihetkiä. Nämä molemmat harjoittelut jatkuvat luovutukseen asti. Pentujen elintilaa lisätään ja pentulaatikkoon lisätään leluja virikkeeksi.

4 viikon ikäisenä alkaa ääniharjoittelu. Päivittäin soitetaan cd:ltä pamauksia ja erilaisia ääniä, kuten lentokentän meteliä, poraamista, vauvan itkua yms. Tämä harjoittelu jatkuu luovutukseen asti.

5 viikon ikäisenä alkaa tutustuminen ulkomaailmaan. Pennut käyvät autoajelulla, kyläpaikoissa, autotien varrella, hevostallilla, eläinlääkärissä ja metsässä. Päivittäin käydään kodin ulkopuolella. Tämä harjoittelu jatkuu luovutukseen asti. Tästä iästä lähtien pennut saavat myös olla vieraiden kilttien koirien kanssa tekemisissä.

6 viikon ikäisenä pentuja viedään mahdollisimman paljon ulos tarpeilleen.

3 kommenttia:

 1. Jos tänne vois laittaa niin kuin FB:iin peukun, niin tähän nousisi peukku:-)

  Terkuin PirkkoR

  VastaaPoista
 2. Peukutuksia täältäkin! Ihanaa kun pienokaiset pääsevät näkemään noin paljon uusia asioita!!

  VastaaPoista
 3. Voi mieletöntä. Mullehan tuli ihan pentukuume, kun luin pentujen maailmaan valmistautumisretkeä. Miten ihanaa!!

  VastaaPoista